środa, 22 stycznia 2014

Szyszki karnawałowe

Dziś coś dla leniuchów lubiących dobry smak i efektowny look.


By zrobić 60 takich szyszek potrzeba 20 minut i niewiele składników.



SZYSZKI KARNAWAŁOWE:

1/4 kostki masła
pół kilograma krówek ciągutek
2 opakowania ryżu preparowanego

Wrzucamy krówki do rondelka i na małym ogniu rozpuszczamy, gdy masa ,,rozleje się" dodajemy masło i chwilkę mieszamy. Lekko studzimy i do jeszcze gorącej, lejącej się masy wsypujemy ryż preparowany. Wyrabiamy rękami małe kulki, wkładamy do kolorowych papilotek i już!


Smacznego na dziś!

Pozdrawiam!

Ela.

11 komentarzy:

  1. A wiesz, że przypomniałaś mi smak z mojego dzieciństwa :)
    Na moje imieniny mama zawsze szykowała takie szyszki i sok z papierówek w syfonie. Mniam.
    Dzisiaj też mam małe święto, więc się idealnie wpasowałaś. Dziękuję.
    Ola.

    OdpowiedzUsuń
  2. Pycha ! Ja dodaję tylko łyżeczkę masła, a z cukierków po 20 dkg krówek i toffi. Czasem dodam też troszke kakao :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Oooo...czyli przepis w sam raz dla mnie, muszę spróbować!
    Pozdrawiam cieplutko☺

    OdpowiedzUsuń
  4. :)) Dzięki! Przypomniało mi się jak w sklepiku szkolnym w podstawówce kupowaliśmy podobne :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Super pomysł! :)
    Na pewno wykorzystam :)

    OdpowiedzUsuń
  6. No i teraz trzeba iśc do sklepu po krówki i ryż a na dworze taki mróz, a potem jeść z rozkoszą co by w biodra nie poszło :), bo podobno jak sę je z rozkoszą to w biodra nie idzie :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Mniam, mniam. Zachęcają wyglądem do skosztowania :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Polecam też wymieszanie ryżu z rozpuszczoną czekoladą :) mniam :)

    OdpowiedzUsuń