poniedziałek, 29 lipca 2013

Moje lato

Uwielbiam polskie lato! Nie zawsze tropikalnie ciepłe (choć w tym roku wyjątkowo!), ale zawsze kolorowe!

Dla mnie to najcudowniejsza pora roku i dlatego próbuję zawsze zamknąć jego kolory na zimę! Najchętniej w tym czasie w ogóle nie wyjeżdżałabym na wakacje, bo wolałabym włóczyć się po świecie w październiku czy w listopadzie.



Robienie domowych przetworów to dla mnie pasja nie mniejsza niż haftowanie, na pewno ma też dłuższą historię :-)!

Kolory i smaki zamknięte w słoikach pełnych zielonych ogórków, sałatki z buraków, solonego szczawiu czy domowego ketchupu dają smak i radość zimową porą!



 
 A dla mnie są dużą porcją codziennej radości ze szczegółu...
Nie potrafię odłożyć pełnego słoika na półkę bez dopieszczenia go kokardką, czy ozdobnym wieczkiem, po prostu nie potrafię :-)

 
A tak naprawdę to są chyba jakieś czary, bo z takiego słoiczka wszystko NAPRAWDĘ lepiej smakuje!
 
A po wypoczynku zostało wspomnienie :-)
 
 
Pozdrawiam!
 
Ela.

8 komentarzy:

  1. wyglądają smakowicie:) A w tle haftu widzę piękną piaszczystą plażę! Zazdroszczę!!:)

    OdpowiedzUsuń
  2. W tle haftu była piaszczysta plaża, a teraz...sezon ogórkowy :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Na pewno smakuje lepiej, ale jak wygląda... Zrobisz kiedyś zdjęcie swojej spiżarki?

    OdpowiedzUsuń
  4. Lepiej nie bo jest to jedno z takich moich domowych miejsc z których wcale nie jestem dumna ze względu na to ze jest to po prostu graciarnia...tylko obfitość przetworów sprawia ze jest to dla mnie miejsce...znosne. Mam takie domowe marzenie-jedno z wielu-by ten kat jakoś ogarnąć no ale na to jeszcze nie przyszedł czas:-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Zapasy pięknie ubrane :) Ja robi bardzo dużo przetworów więc moje słoiczki zostają gołe :(
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  6. Ja też robię mnóstwo przetworów. Juz teraz mam prawie setkę sloiczkow w komorce i chyba jeszcze nie jestem na półmetku:-)!

    OdpowiedzUsuń
  7. Przetwory z drylowanych wisienek też dołączą do tych apetycznych słoiczków? Ślicznie się prezentują! I bardzo apetycznie:)

    OdpowiedzUsuń