środa, 11 czerwca 2014

Smakowe odkrycie

Makaroników byłam ciekawa od dawna, i w końcu spróbowałam!
Przepyszne!


Delikatny, opłatkowy wierzch i lekko lejący się, żywy środek. Nie za słodkie, nie za mdłe. Wspaniałe!


I bajecznie kolorowe.
Kto umie takie zrobić niech się chwali! Muszę się nauczyć!

Pozdrawiam!

Ela.

10 komentarzy:

  1. :)
    Nie umiem!
    Ale umiem pycha drożdżowe, bez ceregieli :) Z truskawkami już dwa w tym tygodniu zrobiłam :)
    hihi będę szersza niż dłuższa niebawem!:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A ja w drożdżowym słaba jestem :-)
      Przepis dawaj!

      Usuń
    2. Proszę bardzo :)
      http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/rabarbar/placek_drozdzowy_z_rabarbarem/przepis.html

      Usuń
  2. Ja robię orzechowe (z mielonych orzechów laskowych), to ulubione ciastka w moim domu i robię je na specjalne okazje - są naprawdę rewelacyjne.

    OdpowiedzUsuń
  3. Ależ apetycznie wyglądają!
    Muszę kiedyś spróbować coś takiego upiec.

    OdpowiedzUsuń
  4. Podobno nie są łatwe do zrobienia, przepis jest tutaj na różne rodzaje makaroników http://www.mojewypieki.com/przepis/malinowe-makaroniki, ale ja się póki co nie odważyłam próbować robić. Elu jeszcze raz dziękuje za przesyłkę lnianą, nie wiem czy e-meil dziękczynny dotarł do Ciebie.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. @ dotarł, cieszę się, że jesteś zadowolona, czekam na Twoje lniane próby!

      Usuń
  5. Jeszcze nie jadłam takich słodkości, ale z chęcią bym spróbowała ☺

    OdpowiedzUsuń