czwartek, 20 marca 2014

Sałatka na przywitanie wiosny

Sałatka na przywitanie wiosny:


Rukola
Pieczony czerwony burak  (180 stopni przez 45 minut pieczony w skórce) pokrojony jeszcze ciepły w cieniutkie plastry
Ser plesniowy lub kozi w cienkich wiórkach
Trochę pokruszonych, podprażonych na patelni orzechów
Sos z chlustu oliwy z oliwek, połowy łyżeczki musztardy i róźnych suszonych ziół
Sól i pieprz

Niech wiosna się budzi!

 Pozdrawiam!

Ela

10 komentarzy:

  1. Mmm, jak to smakowicie wygląda.

    OdpowiedzUsuń
  2. Mniam...mniam...zjadłabym taką sałateczkę☺

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszności! Uwielbiam buraczki :))
    Wiosnę witam dziś kalafiorem !

    OdpowiedzUsuń
  4. a ja witam pastą z rzodkiewkami ta sałatka wygląda apetycznie

    OdpowiedzUsuń
  5. Właśnie sobie uświadomiłam, że nie przypominam sobie bym kiedykolwiek piekła buraki;))Gotowane,tarte zasmażane jak najbardziej....muszę koniecznie wypróbować ten przepis tym bardziej że uwielbiam sałatki;) Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  6. Buraczki...? hmmm, mozna taka salatke wekowac? Jesli tak to ja poprosze jeden sloiczek...ech, zartuje! Musze zrobic i sprobowac! Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń